ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK
 

A nevezett anyag mennyire valósítja meg a hirdető céljait.
A nevezett anyag mennyire felel meg a célcsoport médiával kapcsolatos elvárásainak.
A nevezett anyag kivitelezésének minősége.
A nevezett anyag eredetisége, kreativitása.

SCAMEK, RÉGI ÖTLETEK ÉS ADAPTÁCIÓK
 

Díjat csak eredeti ötleteket megvalósító és ténylegesen megvalósult alkotásoknak ítélhet a zsűri. Adaptációkat a zsűri nem tekinti eredeti ötletnek.

A ZSŰRIZÉS MENETE

Első kör: online zsűrizés
Minden zsűritag pontozza az alkotásokat 1-10-es skálán. A zsűritagok pontszámainak átlaga alapján határozzuk meg a shortlistet, amelyen legfeljebb a nevezések 50 százaléka, valamint 6,0-s átlagpont feletti alkotás szerepelhet. Ha egy kategóriában nincsen legalább 6,0-ra pontozott alkotás, az adott kategóriában nincs döntős.

Második kör: személyes zsűrizés
A döntőbe jutott alkotásokból személyes zsűrizésen választjuk ki a díjazottakat. A zsűrinek joga van egy alkotást más kategóriába átsorolni, ha úgy érzi, hogy annak ott nagyobb relevanciája van. A zsűri tagjai saját kampányaikra, illetve az ügyfeleik és azok közvetlen riválisainak más ügynökség által készített munkáira nem szavazhatnak.

Díjak

A zsűri minden kategóriában arany, ezüst és bronz díjakat oszthat – mindegyikből akár többet, akár egyet sem. Lehetősége van arra is, hogy ha erre megfelelő pályamunkát talál, akkor különdíjakat ítéljen oda.